ajankohtaista

showtimen kevätsarjan sivut

aiempia uutisia

22.10.2011 3div
2.10.2011 3div
6.2.2011 3div
8.1.2011 3div
joulupaketti
kausi 09-10

muutoksia pelaajarintamalla

Alkukausi on takana ja myös pelaajaruletti on käynnistynyt. Showtime ja V&L, joka pelaa rinnakkaislohkossa, sopivat puolustaja Panu Puskalan siirtymisestä keltamustista "Tottijärven porukkaan". Seurat ovat sopineet, että siirtosummista ei tulla kertomaan julkisuuteen, mutta joka tapauksessa kyseessä on merkittävä rahamäärä.

Puskala saanee itse palkankorotuksen ja Showtimen kassa on jälleen täpötäysi, joten nähtäväksi jää, mikä on Showtime-manageri Jukka Virtasen seuraava siirto: "Katsotaan rauhassa. Nyt on tarjolla muille puolustajille isoa ruutua ja toivon, että joku nykyisestä joukkueesta ottaa askeleen eteenpäin. Vastuuta on siis luvassa. Mikäli kuitenkin tilanne vaatii, en epäröi käyttää seuran rahoja myös joukkueen vahvistamiseen, vaikka tarvitsisin itse uudet talvirenkaatkin.", pyörittelee Euromasterilta puhelimitse tavoitettu Virtanen salamyhkäisesti.

Showtime toivottaa Panulle onnea valitsemallaan tiellä ja lähettää treenivastustajan riveihin siirtyneelle riiviölle Jere Karalahden tutuiksi tekemät terveiset: Keep your head up! :)

tappio ja voitto – ja ajoittain kova suunsoitto

Lauantaina oli jälleen tarjolla todellista herkkua Ylöjärvellä, kun oli kauden kolmannen turnauksen vuoro. Showtimen vastustajaksi astelivat tällä kertaa sarjakärki Ikhtys ja SBT PaPo. Tavoitteena oli toki noukkia täydet neljä pistettä, mutta kahteen oli lopulta ”tyytyminen” – ja tyytyminen lainausmerkeissä vain ja ainoastaan siitä syystä, ettei sarjakärki jättänyt sen enempää varaa jossitteluun.

Päivän ensimmäinen matsi käynnistyi Ikhtystä vastaan mukavasti. Showtime oli hyvin pelissä mukana, eikä tasoero näkynyt ollenkaan – päinvastoin. Keltamustat hallitsivat ja saivat luotua muutaman tekopaikankin, mutta tuloksetta. Ensimmäisen kerran nuotta heilui avauserässä, kun Peltsi oli istumassa kaksiminuuttistaan. Vierasjoukkueen ylivoima hieroi tarpeeksi kauan, kunnes vihdoista viimein ylivoima tuotti tulosta. Toinen erä oli keltamustilta heikko, mutta toki vastassa oli koko ajan otteitaan parantanut porukka. Vierailijat siirtyivät vaivattomasti 0-4 –johtoon. Pientä lohtua toi erän loppupuolella Ukki Partanen, joka sai siirtää Panun ohilaukauksesta sopivasta maalille kimmonneen pallon lähes tyhjiin. Kolmas erä olikin sitten ns. läpsyttelyä, eikä voittajasta ollut enää epäselvyyttä. Showtime alkoi säästellä voimia päivän toiseen otteluun, eikä Ikhtyskään jaksanut enää kummempia esittää – toki ottelun lopussa ote siirtyi vahvasti Showtimelle. Loppulukemat 1-5 syntyivät viimeisellä minuutilla, kun ST haki lohtumaalia ylivoimalla ilman maalivahtia.

Kaiken kaikkiaan voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä – sen verran suuri oli joukkueiden taitotaso. Toki on myönnettävä, että sarjakärki pääsi 0-3 –johtoon aivan liian helposti, ja suurista maalinteko-ongelmista kärsivä Showtime lannistui enemmän tai vähemmän eli enemmän... Ottelun alku lupasi paljon parempaa, mitä loppulukemat kertovat, ja onkin mysteeri, miten ero yhtäkkiä syntyi. Vaikka pelin jälkeen pukukopissa nähtiin pettyneitä jätkiä, ottelu pystyttiin nollaamaan nopeasti, sillä jokainen tiesi, mikä meni pieleen ja mitä tulisi parantaa seuraavaan matsiin. Ottelun aikana ST-penkki oli jälleen äänekäs ja voimakkaita kirosanoja kuultiin joka toisesta suusta joka vaihdon jälkeen. Tunnetta ja nautintoa. (hymiö)

pari pistettä plakkariin

Päivän toiseen otteluun vastaan asettui PaPo. Alku oli tasaista ja molemmilla joukkueilla oli yritystä enemmän kuin järkeä, kunnes ST heilautti helpottavan avausmaalin. Panu ampui suoraan sisäänlyönnistä pallon vasempaan alanurkkaan ja ST siirtyi ensimmäistä kertaa päivän aikana johtoasemaan. Reilu minuutti myöhemmin ST-leiri sai lisää aihetta juhlintaan, kun Jobbe täräytti bravuurinsa, lujan lämärin, verkkoon suoraan Peltsin syötöstä. Kaikki näytti tässä vaiheessa hyvältä, kunnes erän loppuvaiheilla PaPo pääsi kaventamaan Showtimen alivoiman pettäessä jälleen.

Toinen erä mentiin tasatahtia. Heti erän alkuun PaPo nousi tasoihin, tämän jälkeen molemmat saivat yhdet jäähyt ja jotta erä mentäisiin tasaisissa merkeissä, Masa siirsi ST:n 3-2-johtoon Rotan antamasta passista. Maali oli laiturin kauden ensimmäinen ja sitä ennen herrasmies ehti tuhlata ”jokusen” Jugen tarjoaman namupaikan. Tuuletuksesta näki kaiken oleellisen: ”JO HELPOTTAA!”

Kolmas erä tarjosi maalijuhlaa sankoille fanijoukoille. Erässä nähtiin kuusi osumaa, joista ST viimeisteli neljä ja varmisti näin voittonsa ja kaksi pinnaa sarjataulukkoon. Showtimen karkumatkan käynnisti Jobbe, joka lirutti pallon aluksi vastustajan putkista ja pääsi ”vauhdikkaaseen” läpiajoon. Ratkaisu oli yhtä tyly kuin herran toiminta pokeripöydässä: ”All in” ja pallo vasempaan ylänurkkaan. Maaliin syöttöpisteen kirjasi Ude. 5-2 –maalin tälläsi Juge Masan antamasta poikittaissyötöstä. Osuma oli hyvin samanlainen kuin Joben päivän ensimmäinen. Seuraavan ST-osuman värkkäsi muuten vaisussa iskussa ollut ”ST:n ykkönen”. Uitti antoi syötön maalin takaa ja Ukki iski pelivälineen etukulmasta sisään. Tämä oli omalla tavallaan kosmetiikkaa, sillä Showtimellä ei hätää ollut missään vaiheessa, mutta toisaalta maali oli tärkeä, sillä PaPo löi ottelun lopussa vielä kaksi maalia ja kavensi tilanteeksi 6-4. Maaleja edesauttoi Showtimen löysä pelaaminen omalla alueella ja nettitoimitus uskoo ja toivoo, että kyseisiä virheitä ei oltaisi nähty, jos ottelu olisi ollut tasaisemmissa lukemissa... Loppulukemat 7-4 sai kunnian viimeistellä tyhjiin Juge, joka pääsi kuljettamaan pallon maaliin Panen antaman syötön jälkeen.

Ottelussa oli erityisen tärkeää se, että nyt löytyi ratkaisijoita laajalta rintamalta. Kun ”ykkönen” oli vaisulla pelipäällä syystä tai toisesta – kenties jopa kolmannesta – , niin apuun nousivat muut miehet. Tällaista vastuunottoa ollaan kaivattu jo tovi ja nyt kun hanat ovat auki joka ketjulla, on lupa odottaa entistä parempaa pelaamista seuraavissa kamppailuissa.

Leijonat: Panu, Rotta, Juge, Jobbe
Lampaat: Ykkösketju ja AV - spesialistit. Erikoismaininta jälkimmäisen ottelun tuomarikaksikolle, joka vihelsi pilliin jokaisesta kontaktista ja välillä ilmankin.