kausi käyntiin kunnialla

Viime kaudesta melkoisia muutoksia läpikäynyt Showtime - miehistö aloitti kautensa nelosdivarissa voitokkaasti. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui DTT, joka etukäteen oli arvioitu kärkikastin joukkueeksi sarjassa.

Ensimmäinen erä oli molemmilta joukkueilta varsin tunnustelevaa pelaamista. Virheitä välteltiin ja palloa pyrittiin pitämään oman joukkueen hallussa. Ihan pätevä resepti tässäkin lajissa. Erän lopussa kuitenkin keskittyminen herpaantui molemmilla joukkueilla. Ensin DTT pääsi tekemään avausmaalin Showtimen pienoisen uinahduksen jälkeen. Alle puolen minuutin päästä Showtime pääsi kuitenkin kuittaamaan tasoituksen, kun DTT ei saanut pelattu kellosta tarvittavia sekunteja pois. Showtimen kauden ensimmäisen maalin teki itseoikeutetusti täksi kaudeksi kapteeninnauhan habansa ympärille saanut Janne Tikkakoski.

Toisessa erässä peli avautui ja alkoikin melkoinen kissahiiri - leikki. DTT  siirtyi kahdesti johtoasemaan, mutta molemmilla kerroilla Showtime kuittasi puolen minuutin sisään tilanteen tasoihin. Showtimen puolelta verkkoa heiluttelivat paluun säbäkentille tehnyt Jere Lappalainen sekä pakin tontilla virheettömästi esiintynyt Antti Peltola. Jo toisen erän aikana oli nähtävissä, että DTT:n koneesta alkoi bensa lopahdella. Kyseessä oli heille jo päivän toinen ottelu, joten tuoreusaspekti oli Showtimen puolella.

Kolmannessa erässä peli kääntyikin Showtimelle. Erän kruunasi alle minuutin pituinen tehoheki, jonka aikana Showtime siirtyi tavoittamattomaan 3-6 johtoon. Maalintekijöinä kunnostautui jokainen hyökkäysketju. Ensin kakkosketjun Jorma Nuutinen, sitten kolmosen Jukka Tantarimäki. Molemmissa maaleissa syöttäjänä toimi loistavalla asenteella jälleen kerran taistellut Jani Udelius. Tehominuutin kolmannen maalin viimeisteli ykkösketju. Ilkka Uitti alusti ja Jere Lappalainen siirsi pallon nätillä rystyvipillä aivan yläpesään.

DTT pääsi vielä kaventamaan tilanteeksi 4-6 Showtimen viisikkopuolustuksen nukahdettua hetkeksi, mutta se oli lähinnä kosmetiikkaa. Loppunumerot sekä Showtime - debyyttiottelunsa hattutempun viimeisteli tyhjään maaliin Jere Lappalainen. Pisteet siis Showtimelle lukemin 4-7.

Showtimen maalilla niinikään debyyttiotteluaan pelannut Timo Selkilä esitti jokusia huikeita pelastuksia ja oli omalta osaltaan luomassa pohjaa kolmannen erän suvereenille esitykselle.

"ei niin hot" wings yllätti housut kintuissa

Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui uusi tuttavuus salibandykartalla. Pirkkalaan tuntuu joukkueita syntyvän kun sieniä sateella ja tuota satoa myös Wings (liiton listoilla nimellä SBS United) edustaa.

Ottelu alkoi tunnustelevasti ensimmäisen matsin tapaan, mutta sitten jotain tapahtui. Showtimesta keltapaidoissa ensimmäistä otteluaan pelannut Timo Hirche ja Jani Udelius saivat kaksiminuuttiset, joista jälkimmäisen aikana Wings siirtyi 0-1 johtoon. Tämän jälkeen Showtimen pakka oli iloisesti sekaisin loppuerän ja punapaitaiset siivekkäät pääsivät iskemään taukotilanteeksi 0-3. Showtimen maalissa Jarno Liikala ei saanut apuja puolustukselta ja oli sen myötä mahdottoman tehtävän edessä.

Toisessa erässä Showtime pääsi taas peliin mukaan ja painopiste siirtyi Wingsin kenttäpuoliskolle. Wings joutui rikkomaan erässä kaksi kertaa jäähyn arvoisesti, mutta kummankaan ylivoiman aikana Showtime ei saanut palloa nuottaan. Tämä muodostui lopulta ottelun kulminaatiopisteeksi.

Showtime hallitsi kahta viimeistä erää ja loi vähintään voittoon tarvittavan määrän maalipaikkoja. Ruuti oli kuitenkin tällä kertaa myös tasakentällisin varsin märkää. Kuparinen sentään saatiin rikottua, kun Antti Peltola tälläsi viivalta pallon vastustamattomasti maalin alapesään. Maskia oli edessä sen verran runsaasti, että edes loisto-ottelun pelannut Wings - maalivahti ei voinut vedolle mitään. Syötön tarjoili Ilkka Uitti, joka samalla siirtyi omalle paikalleen Showtimen syöttöpörssin kärkipaikalle. Showtimen painostuksen ja potentiaalisen kirin katkaisi sitten lopullisesti Mikko Majapurolle vihelletty kahden minuutin jäähy. Kaikki osapuolet eivät olleet tilanteesta samaa mieltä tuomareiden kanssa, mutta harvemmin se tuomioon vaikuttaa. Pisteet lopulta Wingsille salibandyottelulle varsin vähämaalisesti 1-3.

Kaiken kaikkiaan Showtime sai kauteen ihan kelpo aloituksen. 7 päästettyä maalia kahteen peliin on ihan ok suoritus ja myöskin nollakerho jätettiin kertaheitolla taakse. Jälkimmäisessä pelissä kaivelemaan jää hukattujen paikkojen määrä, mutta onneksi kausi on vasta nuori ja pistepörssin kärkinimen Jere Lappalaisen sanoin: "loput pelit voittamalla ollaan kärkikamppailussa mukana".

Päivän leijona: Antti Peltola

Erikoista: Showtime - penkki pysyi varsin hiljaisena vaikka jälkimmäisen pelin tuomaritoiminta jättikin hieman toivomisen varaa..