kärkipään joukkueilta neljä pistettä

Pirkkalan mainiossa salibandypyhätössä pelattiin lauantain ja sunnuntain aikana kaksi nelosdivarin kierrosta. Orastavassa voittoputkessa oleva Showtime sai vastaansa kokeneista pelimiehistä koostuvan Pro Starsin sekä vähemmän kokeneista pelimiehistä koostuvan Valkeakoskelaisen WFT:n.

Lauantainen ottelu Pro Starsia vastaan ei ollut ihan sitä mitä odotettiin. Vastustaja ei suoraan sanoen saanut juurikaan mitään aikaan. Tästä johtuen otteluun syttyminen oli myös Showtimella hankalaa. Avauspeliä ei ollut oikeastaan ollenkaan, koska vastustajan miehistö ryhmittyi orjallisesti keskiviivan alapuolelle. Tästä huolimatta Showtime sai kuitenkin tehtyä ensimmäiseen erään parit maalit. Ensin Jani Udelius tälläsi kaukaa pallon yläkulmaan Janne Tikkakosken esityöstä ja tämän jälkeen Timo Partanen soitteli introa sille mitä tuleman pitää. Syöttäjänä "Parrun" 0-2 maaliin toimi vähemmän yllättäen Ilkka Uitti.

Toinen erä seurasi ensimmäisen käsikirjoitusta sillä poikkeuksella, että tuomaritkin muistivat tulleensa paikalle ja vihelsivät pari rangaistusta. Showtime ei omaa ylivoimaansa kyennyt hyödyntämään, mutta Pro Stars sitä vastoin kykeni. 1-3 kavennus tuli Jani Udeliuksen kaksiminuuttisen aikana. Pelin henki oli kuitenkin selvä ja sitä alleviivatakseen Showtime rankaisi heti perään siirtymällä 1-4 johtoon. Aasian lämmöstä kotisuomeen palannut Jorma Nuutinen teki esityön ja Matti Väliniemellä oli helppo työ liipaista pallo pömpeliin. Erän lopussa vielä Partanen tälläsi toistamiseen pallon verkon perukoille. Syöttäjänä toimi jälleen tutkapari Ilkka Uitti.

Kolmas erä oli sitten lähinnä pelailua. Voittajasta ei ollut epäselvyyttä ja myös Showtimen terävyys oli jäänyt odottamaan muita koitoksia. Erän alkuun Partanen vapautti Nuutisen maalintekoon ja erän lopulla Pro Stars sai värkättyä pari maalia. Pisteet kuitenkin Showtimelle maalein 3-6.

Leijona: Timo Partanen

Viikonlopun toinen kamppailu oli ennakkoasetelmiin perustuen kahden kärkipään joukkueen kohtaaminen. Sekä Showtime että WFT olivat molemmat kokeneet ainoastaan yhden tappion kauden aikana. Menestyksen reseptit ovat kuitenkin poikenneet toisistaan melkoisesti. Showtimen menestys on perustunut toimivaan viisikkopeliin ja puolustuksen kautta pelaamiseen. WFT puolestaan on ollut tehokas hyökkäyspäässä.

Ottelu käynnistyi sekavissa merkeissä ja jo alkuminuuteilla Showtime - kippari Janne Tikkakoski joutui jäähylle. Hieman näytti, että tilanteessa WFT:n pelaaja olisi napannut mailan kainaloonsa tarkoituksella ja muuten erinomaisesti tuominnut tuomarikaksikko uppoutui filmiin täysin rinnoin. Jäähy ja sitä seurannut alivoima toimi hyvänä herätyksenä Showtimelle. Alivoimapeli oli hitusen liian seisovaa ja niimpä palloa kaivettiinkin Showtime - maalista ennen kuin Tikkakoski pääsi takaisin kentälle. Erän loppupuolella peli alkoi kääntyä yhä selkeämmin Showtimelle, joka tuntui voittavan jokaisen kaksinkamppailun ja olevan jokaisessa pallossa ensimmäisenä. Kapteeni Tikkakoski näytti esimerkkiä maalinteosta katkaisemalla keskialueella WFT - avauksen ja muutaman askeleen jälkeen laukomalla pallon vastustamattomasti verkkoon. Vähän tämän jälkeen oli Jani Udeliuksen vuoro katkaista WFT:n hyökkäykseenlähtö keskialueella ja tarjoilla pallo Matti Väliniemelle, joka toimitti sen ohi WFT - maalivahdin ja taukojohdoksi 2-1 Showtimelle.

Seurasi Showtimen tavaramerkiksi muodostuneen tehottomuuden värittämä toinen erä. Peliä pelattiin 9 minuuttia käytännössä yhdessä päädyssä ja tilanteita luotiin ja tuhlailtiin liukuhihnalta WFT:n päästessä korkeintaan satunnaisesti hyökkäyspäätyynsä. Paine katkesi kuitenkin Mikko Jokelan 2 minuuttiseen ja pelin raadollisuus kulminoitui erän lopussa WFT:n tekemään 2-2 tasoitukseen. Jalkapallotermein hallinta erässä oli Showtimelle 70 - 30, mutta maalit WFT:lle 0-1. Showtime - leirissä on kuitenkin totuttu tähän ja niinpä kolmanteen erään lähdettiin "business as usual" - hengessä.

Hyvä ote oli kuitenkin kadonnut ja WFT pääsi peliin mukaan luoden tukun vaarallisia tekopaikkoja, jotka kuitenkin loistavasti Showtime - maalilla torjunut Jarno Liikala hoiti puolustajien avustuksella kunnialla kotiin. Vähän ennen erän puoliväliä WFT sai ottelun ensimmäisen jäähynsä ja Showtimen pelkoa (viime kaudella omissa, tällä kaudella vastustajissa) kylvävä YV - mylly pääsi jauhamaan. Jäähyä ehti kulua puolisen minuuttia kun Tuomas Paananen toimitti palloa maalinedustalle, jossa Jokela oli tarkkana ja ohjasi pallon maaliin ja rikkoi samalla maalisarakkeensa kuparisen ollen kymmenes maalari tämän kauden Showtime - miehistössä. Johtoasema ei kuitenkaan tälläkään kertaa kestänyt pitkään, vaan WFT pääsi tasoittamaan katkaistuaan Showtimen hyökkäyspelissä harvinaisen nähtävyyden, harhasyötön. Erää oli jäljellä vielä 5 minuuttia ja loppuaika oli varsin vauhdikasta, jopa päätöntä, menoa päästä toiseen maalien jäädessä kuitenkin tekemättä. Joukkuelajien kliseistä yksi suurimmista, loppuun asti pelaaminen, korostui kuitenkin jopa yllättävällä tavalla. WFT yritti kahteenkin otteeseen puhkoa yksilösuorituksella Showtimen keskikenttää. Jokela katkaisi molemmat yritykset ja jälkimmäisen päätteeksi antoi vapauttavan syötön Väliniemelle, joka puolestaan siirsi vielä toisesta aallosta tulleelle Jorma Nuutiselle. Nuutinen puttasi pallon lähes tyhjänä ammottavaan maaliin ja nosti kädet kohti kattoa. Pelikellossa oli aikaa vielä 5 sekuntia, joten ajoitus oli kohdallaan.

Viikonlopun saldona 4 sarjapistettä ja varsin tyytyväinen olotila. Pro Stars oli köykäisempi kuin mitä etukäteen odotettiin, mutta WFT tarjosi oikein hyvän vastuksen eikä kiiku sarjan kärkipäässä sattumalta. Showtime tuntuu kuitenkin parantavan ja hitsaantuvan peli peliltä kovempaan kuosiin, joten mielenkiintoinen kevätkausi on odotettavissa. Sitä ennen kuitenkin vielä yksi Raholan maratonturnaus, jossa voittoputksessa seilaavat keltapaidat saavat vastaansa sarjan tyvipäähän juuttuneen KalvKen sekä niinikään ailahtelevasti esiintyneen Soolon.

Leijona: Jarno Liikala