voitokas paluu parketille

Showtime kohtasi Valkeakosken urheilupyhätössä lauantaina LeTon. Kyseessä oli yli vuoden tauon jälkeen ensimmäinen ottelu tai mikään salibandytapahtuma parketilla. Tämä toi otteluun valmistumiseen oman jännitysmomenttinsa ja muuttikin pelin luonnetta loppuviimeksi. LeTo ei saanut avattua peliä Showtimen organisoidun karvauksen alla ja päätyi heittelemään roikkopalloja omalta alueelta maalin edustalle. Näistä tulikin kovan parketin mahdollistamien pomppujen takia lähes poikkeuksetta vaaratilanteita. Muilta osin peli oli Showtimen hanskassa alusta loppuun.

Showtime lähti peliin kahdella hyökkäysketjulla mikä on perinteisesti vienyt tempoa ja tehokkuutta pelistä. Tällä kertaa kuitenkin hyvän vaihtokurin ja mukavasti kulkeneen pelin myötävaikutuksella homma hoitui suorastaan mallikkaasti. Vaihtokuria kuvastaa hyvin se, että ajassa 2:42 syntynyt ottelun avausmaali oli jo toinen vaihto kakkosketjulle eli neljäs kaikenkaikkiaan. Helpohkosti verkkoon lipsahtaneen maalin teki Matti Väliniemi erinomaisia peliesityksiä jatkaneen Janne Tikkakosken esityöstä. Ensimmäinen erä oli tyystin Showtimen hallintaa, ajoittain jopa näytöstä, mutta jo liiankin tutuksi tulleen kaavan mukaan taululla se ei näkynyt samalla tavalla kuin kentällä. Erätauolle siirryttiin Showtimen 0-2 johdossa. Toisen maalin viimeisteli yksilösuorituksen päätteeksi Jukka Tantarimäki.

Toinen erä sujui ensimmäisen erän käsikirjoituksella. Showtime hallitsi kenttätapahtumia ja piti palloa hallussaan selvästi vastustajaa enemmän. Paikkojakin saatiin luotua, mutta maaliverkko vastustajan päässä heilahti ainoastaan kertaalleen, kun hyvällä pelipäällä ollut Väliniemi sohaisi pallon ylivoimalla ylänurkkaan. Maaliin syötön antoi poikkeuksellisesti laidassa uurastanut Jani Udelius. Tässä vaiheessa Showtime siirtyi 3-0 johtoon, mutta erätauolle siirryttiin lukemissa 1-3 LeTon avattua maalitilinsä Showtimen viisikkopuolustuksen hienoisen passivoitumisen myötä.

Kolmanteen erään saatiin se kuuluisa lentävä lähtö. Edellisen turnauksen leijona ja edelleen ilman miinusmerkintöjä pelaava Antti Peltola napautti huikean yksilösuorituksen jälkeen lukemiksi 1-4 ja keltapaitojen fiilikset kattoon. Timo Partanen säesti vielä 1-5 johto-osumallaan ja ottelu alkoi olla taputeltu. LeTo kuitenkin kavensi kohta perään lukemat 2-5:een ja muistutti Showtimea siitä, että loppuun asti pitää pelata. Lopussa tunteet hieman kuumenivat ja jäähypenkillä alkoi olla tunkua. LeTo oli terävempi tasavajaalla ja pääsi kaventamaan lukemiksi 3-5, mutta peliaika oli käymässä heidän kannaltaan auttamatta liian aikaisin loppuun. Väliniemi pääsi vielä sinetöimään hattutemppunsa tyhjään maaliin ja kaunistelemaan lukemia.

Ottelu oli Showtimelle kauden kolmas ja jokaisessa pelissä se on ollut hyvä. Täyden pistepostin on estänyt ainoastaan mammuttimaisiin mittasuhteisiin viime ja tämän kauden aikana kasvanut tehottomuus maalipaikoissa. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että Showtime on pitkästä aikaa sarjan kärkikastissa tai ainakin tuntumassa koko ajan.

Leijona: Matti Väliniemi

Erikoista: Kiltävä parketti ja valkoinen pallo saivat useankin pelaajan päivittelemään syötön vastaanottojen vaikeutta.